fbpx
Автоматические биокамины Planika с технологией BEV

Автоматичні біокаміни Planika з технологією BEV – ціль виправдовує кошти

На ринку представлені біокаміни двох типів – ручні, що не потребують підключення до джерела живлення та автоматичні. Ціна останніх зазвичай у кілька разів вища, ніж у мануальних, і зараз ми розберемося чомусь.

Ручні пристрої являють собою пальники-баки, в яких спалюється рідкий етанол.

Автоматичні моделі з технологією BEV виробляють пари етанолу, які спалюються в пальнику. Процес горіння контролюється мікропроцесором та датчиками безпеки. BEV (Burning Ethanol Vapours) фірмова технологія Planika, розшифровується як спалювання парів етанолу.

Автоматичні біокаміни Planika з технологією BEV

Згоряння в ручних камінах неповне і нагрітий етанол частково випаровується в приміщення. В автоматичних 100% виробленої етанолової пари згоряє, а невикористане паливо залишається в герметичному контейнері, при цьому будь-який запах зводиться до мінімуму. Спеціальна європейська комісія розробляє окремі стандарти для ручних та автоматичних біокамінів. Тільки автоматичні біокаміни гарантують повну безпеку.

Автоматика забезпечує стабільність

Для заправки автоматичного каміна вам знадобиться автоматичний насос, що забезпечує заливку потрібної кількості палива. Датчики перевіряють герметичність паливного бака та температуру корпусу. Камін вимикається, якщо його перегріти, нахилити або струсити (це особливо важливо у сейсмонебезпечних районах). Ви можете контролювати висоту вогню та рівень палива, а вогонь запускається за допомогою програми на вашому телефоні, пульта дистанційного керування, панелі управління на корпусі або з центрального контролера системи “Розумний дім” (залежить від моделі біокаміна). Порівняно з автомобільним світом це Мерседес серед камінів на етанолі.

Прочитайте: Чому потрібно вибрати автоматичні біокаміни?

Вартість виробництва безпечних біокамінів

Всі компоненти, що використовуються у виробництві камінів Planika, поставляються з ринків ЄС та США. Хоча їхня вартість зазвичай виявляється вищою порівняно з доступними замінниками з Китаю, виробник може мати реальний вплив на їхню якість та повторюваність.

З тієї ж причини компанія розробила своє обладнання та найняла фахівців. Серед іншого, вони відповідають за лазерне різання сталі, виготовлення та зварювання корпусів та резервуарів або порошкове фарбування. Вони також перевіряють ще раз їх стійкість і герметичність резервуарів на місці.

В автоматичних камінах найважливішими компонентами є електронні компоненти та мікропроцесор. На першому етапі всі компоненти, що використовуються у камінах Planika, тестуються окремо. Потім кожен камін тестується і калібрується після збирання. Ще один тест проводиться перед відправкою. Також датчики мають подвійний захист; якщо один із них перестає працювати, його роль перебирає інший. Усі перевірки якості безпосередньо впливають на собівартість камінів і, отже, на їхню остаточну ціну.

Кошик

Вгору
preloader